Nieuws/Wat U Zegt
1665589834
Wat U Zegt

’Systeem van toeslagen versimpelen’

De Europese Unie met Nederland voorop is in de loop van de afgelopen 50 jaar verworden tot een systeem van toeslagen en subsidies. Een systeem dat misbruik, corruptie en heel dure arbeidsuren creëert, stelt Marc Burgers.

Geen bedrijf en geen inwoner is meer van plan iets te doen als daar geen financiële prikkel van de overheid, gemeentelijk, landelijk of Europees, tegenover staat.

De structuur van regelgeving is dusdanig ingewikkeld geworden dat de gemiddelde inwoner het nakijken heeft en alleen degenen die al het meeste hebben er het meeste van kunnen profiteren.

Het wordt tijd om van dit systeem af te stappen en over te gaan op een systeem waarbij de belasting van bedrijven en inwoners wordt versimpeld en verlaagd. Hierdoor hebben deze toch hun geld zonder dat er tig ambtenaren en formulieren tussen zitten.

Het wordt gewoon eens tijd dat de ambtenaren een ambtstermijn wetten en regels gaan schrappen in plaats van maar oeverloos bij bedenken.

Want hoe simpeler iets is hoe minder kans op fouten en fraude, zowel van de kant van de bevolking als aan de kant van de overheid.

Marc Burgers, Kranenburg