1692302
Wat U Zegt

’Scheiding geen zaak werkgever’

Scheiding behoeft geen bemoeienis van werkgever (Tel.nl 17/2). Wat kun je tegenwoordig nog wel privé houden, vraagt Jennifer Hotie zich af. Zij vindt dat het de laatste tijd lijkt alsof iedereen onze privacy wil schenden en blijkbaar niet alleen meer voor de veiligheid.

In zijn advies aan het kabinet stelt voorzitter André Rouvoet van het Platform Scheiden Zonder Schade dat de werkgever zich uitdrukkelijker moet mengen in huwelijksperikelen om nare vechtscheidingen te voorkomen.

De waarheid is dat de enigen die ervoor kunnen zorgen dat een paar in beter overleg uit elkaar gaat, is het paar zelf. Ze hebben hun baas ook niet gevraagd of ze bij elkaar konden komen. Alleen zij hebben in handen of ze in een vechtscheiding uit elkaar gaan en/of hun kind daarvan slachtoffer is. Bovendien is er in dit geval echt sprake van schending van de privacy.

Niet elke werkgever heeft kennis van familierecht en niet elke werkgever heeft een gespecialiseerde afdeling daarvoor en de middelen om te ondersteunen of om te mediaten.

Jennifer Hotie, Maarssen