1704631
Wat U Zegt

Brievencompetitie

Brief 1 ’Nederland dupe Duits-Franse as’

De richting die de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron op willen gaan, stemt mij niet erg hoopvol, laat Bas Obladen weten.

Macron als president van een republiek waar alles centraal vanuit Parijs wordt aangestuurd, wil nu ook van de EU een federatieve eenheid maken. Merkel schijnt dit een goed idee te vinden. Macron wil het typisch Franse trucje ook met de EU uithalen, namelijk de hele staatsschuld via een ministerie van financiën de EU binnenslepen. De kleine landen zoals o.a. Nederland worden hiervan de dupe. Onze pensioenen, die van de individuele burgers zijn, zullen hieraan ten prooi vallen.

Door deze zienswijze zal Frankrijk altijd de lobby winnen ten koste van de belangen van de kleine landen. Dit hebben we al gezien met o.a. de visserslobby, maar ook de KLM zal ten ondergaan aan het Franse trucje en de staatslobby. Bij een lobby wordt de Franse president onmiddellijk ingezet. Als de Frans-Duitse as werkelijkheid wordt, is het afgelopen met onze soevereiniteit. Aangezien onze regering totaal geen ruggegraat heeft, zal er nooit gebruik gemaakt worden van ons vetorecht binnen de EU en laten wij ons gewillig naar de slachtbank leiden. Het aftellen is begonnen.

Bas Obladen, Alkmaar

Stem op deze brief

Of op één van de andere brieven:

Brief 2 ’Orde op zaken in ons land’