Nieuws/Wat U Zegt
1708346435
Wat U Zegt

’Werklozen inzetten bij vaccineren’

De horecasector maar ook de reiswereld vrezen voor leegloop van personeel door de vermeende oneerlijke concurrentie van de GGD die met belastinggeld tegen hoge uurlonen personeel gaat werven voor de verwachte nieuwe vaccinatiecampagne. Jan Daems heeft wel een idee om dat te voorkomen.

Om die oneerlijke concurrentie tegen te gaan zou het UWV er goed aan doen om mensen met een werkloosheidsuitkering tijdelijk te belasten met die tijdelijke vaccinatiefuncties. Met behoud van uitkering en toeslagen zouden die uitkeringsgerechtigden kostenneutraal tijdelijk te werk kunnen worden gesteld bij het landelijk netwerk van de GGD.

Op deze kostenneutrale wijze wordt een gevreesde leegloop bij de horeca en o.a. de reiswereld voorkomen. Voorwaarde is wel dat zowel het kabinet/ UWV/ GGD de regie moeten nemen en zich pro-actiever op stellen.

Het is toch van de zotte dat er momenteel meer dan 160.000 mensen met een ww-uitkering passief aan de kant staan, voornamelijk omdat het fiscale toeslagensysteem dit tegenhoudt.

Jan Daems, Diepenveen

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop