Nieuws/Wat U Zegt
1714583466
Wat U Zegt

’Arbeiders vitaal voor economie’

Omdat Engeland nu buiten de EU valt, is het voor hen moeilijker geworden om mensen uit Oost-Europa een werkvergunning te geven, denkt Jaap Majoor.

Gevolg: het land is ontwricht door een gebrek aan werknemers voor het uitvoeren van het dagelijks werk. Als bij ons de buitenlandse werknemers wegvallen, zijn de problemen nog veel groter dan in Engeland. Het transport valt stil, de verwerking van landbouwproducten stopt, de bouw stopt, de industrie moet zijn productie stil leggen enz.

Onze beroepsbevolking bestaat grotendeels uit managers en kantoorpersoneel. Allemaal hebben zij het zo dichtgetimmerd, dat het lijkt, alsof ze onmisbaar zijn. Voor elk besluit moeten dikke rapporten geschreven worden, gecontroleerd worden en vervolgens weer gecontroleerd worden. In werkelijkheid is er nog niets anders gebeurd, dan geld verspillen.

Waarom beginnen wij niet met de mensen op de werkvloer meer bevoegdheden te geven? Zij weten precies wat er aan de hand is en als zij met rust gelaten worden, zullen zij het werk veel gemakkelijker, sneller en met meer plezier uitvoeren. Wij zullen deze arbeiders wel een beter salaris moeten geven.

Jaap Majoor, Laag Zuthem