Nieuws/Wat U Zegt
1726139
Wat U Zegt

Lezersbrief

Schone stad kwestie van beschaving

Als bewoonster van een wereldstad erger ik mij groen en geel aan alle vuiligheid die op straat te vinden is, stelt de Rotterdamse Pauline van Neck.

Overal waar ik kijk ligt er wel wat, papier, lege petflesjes of blikjes of geleegde asbakken die snel eruit gemikt zijn bij het wachten voor het stoplicht. Ook in de sloten drijft er genoeg vieze plastic drab. Al die zooi op straat is zó niet nodig, hoe moeilijk is het nou om een rolletje pedaalemmerzakjes in je auto te leggen? Als je een petflesje of blikje lopend of fietsend kan leegdrinken dan kan je het lege exemplaar ook wel dragen totdat je een prullenbak tegenkomt. Maar ja, er ligt al zoveel troep dus dat van jou kan er ook nog wel bij, iedereen doet het dus waarom jij niet? En ach, anders heeft de reinigingsdienst niets te doen...

Ik verafschuw het als mensen achteloos iets uit de auto smijten. Dan ben ik bijna in staat om zo’n afvalzakje aan te bieden, die ik dus wél altijd bij me heb. Maar de mensen zijn tegenwoordig zo agressief dat ik dat niet durf.

Eén keer zag ik in mijn spiegel dat mijn zoontje een leeg pakje drinken uit het raampje gooide. Ik ben achteruitgereden, heb hem laten uitstappen en op laten rapen. Sindsdien gooit hij niets meer op straat. Gewoon een kwestie van beschaving!

Pauline van Neck, Rotterdam