Nieuws/Wat U Zegt
1732456
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Postbodes moeten het ontgelden’

Met stijgende verbazing las Frans Geurts het bericht ’PostNL eist consolidatie’ (Tel. 27-2). Daarin stelt ’topvrouw’ Herna Verhagen dat PostNL maar één uitweg ziet: consolidatie. „Het beste voor de BV Nederland is dat de post in één tas gaat. Nu lopen er te veel postbodes op straat. Als we niets doen is de postbezorging niet houdbaar.”

De postbodes moeten het weer ontgelden, maar met geen woord rept deze overbetaalde directrice over de ernstige vervuiling én verkeershinder opleverende bezorgers die met bestelbusjes pakketjes afleveren. In onze wijk tel ik zes verschillende pakketbezorgers (DHL, DPD, GLS, Kiala, PostNL en UPS) op één dag en dan heb ik het nog niet over de particuliere koeriersdiensten.

Verhagen rept met geen woord over het samenvoegen van de pakketbezorgdiensten. Natuurlijk wil zij de brievenbezorging consolideren, al was het maar om haar jaarsalaris van méér dan 1 miljoen euro veilig te stellen. Van dit bedrag kunnen met gemak meer dan dertig fulltime postbestellers worden betaald. Slechte contracten, snerpende kou, hevige regenbuien en bloedhitte. Ik ben benieuwd of Herna Verhagen met een van die postbezorgers een jaartje of twee van functie wil ruilen?

Frans Geurts, Westervoort