Nieuws/Wat U Zegt
1735273
Wat U Zegt

’De (r)overheid is blij met hogere lonen’

Het IMF wil dat de lonen in Nederland omhoog gaan. Dat willen alle Nederlanders. Maar dan gaan ook de (lokale) belastingen omhoog, redeneert Frank Spierings.

Brussel zal een hogere afdracht van Nederland willen hebben. De winkelier wil hier ook een graantje van meepikken. En er zijn nog meer nadelen. Mensen in de lagelonenlanden willen hier ook van meeprofiteren. Zij zullen zich dan ook hier willen vestigen, waardoor het woningtekort nog meer oploopt. Asielzoekers en vluchtelingen gaan ook vaak naar de rijke landen, en dus zal het een aanzuigende werking hebben. U weet vast nog meer nadelen.

Het IMF noemt zich een belangrijke denktank. Laat ze eerst regelen dat er geen verschil in loon voor hetzelfde werk is binnen de EU. Nu staan de parkeerplaatsen langs snelwegen vol met vaak Oost-Europese vrachtwagens die het werk van de Nederlanders inpikken. En dan heb ik het nog niet over het gevaarlijk verkeersgedrag dat zij vertonen.

Bij het IMF weten ze niet hoe onze (r)overheid werkt als wij meer loon krijgen. Bijna alles wordt duurder en belastingen en verzekeringspremies gaan stijgen. Tel uit ons verlies.

Frank Spierings, Eindhoven