Nieuws/Wat U Zegt
1757178
Wat U Zegt

Brievencompetitie

Brief 1 ’50-plussers willen graag werken’

Hoezo, de werknemers zijn ’op’? Ik ken er tientallen die zó aan het werk willen: ervaren, gemotiveerd, deskundig, tot veel bereid, aldus Ruud van Ling.

Eén nadeel: ze zijn boven de 50 en gelden als oud en afgeschreven. Werkgevers willen het liefst spotgoedkope jongeren (wél met veel ervaring en kunde!), die zij vervolgens graag slechts per gewerkte minuut betalen.

Géén wachttijdenvergoeding, géén betaling van reiskosten, géén onregelmatigheidstoeslag, eigen werkkleding zelf betalen, en vooral: absoluut geen salarisverhoging in de komende tijd en zéker geen uitzicht op een vaste aanstelling]. Vindt u het écht vreemd dat daarvoor gepast wordt? Voorts die belachelijke diplomahonger: voor alles dient een werknemer gecertificeerd te zijn, tot het schenken van een kopje koffie in een verzorgingstehuis aan toe. Jarenlang verketteren van ambachtsschool (lts) en huishoudschool (lhno) ten faveure van ’algemeen vormende vakken’ wreekt zich nu. Als de sodemieter mensen met praktische, korte opleidingen klaarstomen voor werk in de techniek, zorg, bouw, onderwijs, logistiek, noem maar op. Desnoods middels betaalde omscholingscursussen met baangarantie. En zet daar dan eindelijk eens een reële beloning tegenover i.p.v. de hongerloontjes die nu worden geboden.

Ruud van Ling, Heerhugowaard

Stem op deze brief

Of op een van de andere brieven: