1763716
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Bellende verkeershufter vrijuit’

Justitieminister Grappenhaus wil roekeloos en append rijden streng bestraffen. Goede zaak, vindt Jeanne Dijkstra. Maar dan moeten die verkeershufters wél gepakt kunnen worden...

Tien kilometer voor de grens zat ik achter een zigzaggende automobilist en sloeg zijn kenteken op in mijn hoofd op voor geval dat…

Even later grote schrik. Het slingerende busje vloog met een snelheid van 130 km/u naar de vluchtstrook en kwam daar tollend tot stilstand. Op een haar nu was deze slingerende hufter bovenop de auto voor hem geklapt. Door mijn oplettendheid kon ik nog bijtijds remmen.

Meteen op de volgende parkeerplaats heb ik de Duitse politie gebeld en het kenteken doorgegeven. Die verwees me naar Nederlandse politie, want een Nederlandse auto.

Net over de grens Nederlandse politie gebeld met het verhaal en het kenteken. Die verwees me weer naar de Duitse politie… En zo ontsprong deze roekeloze idioot alsnog de dans.

Moraal van het verhaal? Al doe jij je burgerplicht, de politie heeft soms echt geen zin om op te treden. Niet gepakt en dus geen straf. Volkomen zinloos die nieuwe straffen van Grapperhaus.

Jeanne Dijkstra, Ermelo