Nieuws/Wat U Zegt
176804
Wat U Zegt

Brief 3

’Hoofddoekje leidt tot problemen’

Het woord uniform is niet anders te verstaan dan uniformiteit in kledingvoorschriften. De kleding is belangrijk voor een orde handhavingsinstituut als de politie omdat daarmee, autoriteit, herkenbaarheid, professionaliteit en last but not least: objectiviteit uitgedragen wordt. Niet meer en niet minder. Voor iedereen duidelijk, door iedereen geaccepteerd.

Uitzonderingen hierop maken is vragen om grote wrijvingen (zeker in deze roerige tijden met veel islam-gerelateerd extremistisch geweld), waarmee slechts het tegenovergestelde van wat de wereldvreemde politiechef in Amsterdam beoogd wordt bereikt. Deze meneer laat zich als een blind paard voor het karretje spannen van (de bepaald niet van onbesproken gedrag) mevrouw Fatima Elatik.

Onder het mom van een betere misdaadbestrijding, wanneer politiemensen met eenzelfde achtergrond zoals die van verdachten en de wijken waar deze verdachten vandaan komen, kunnen worden ingezet, wil politiechef Aalbersberg een even controversiële als arbitraire kledingvoorschrift in Amsterdam doordrukken. Het lijkt me op voorhand al een onbegonnen zaak wat de kledingschriften zijn landelijk bepaald. Maar het ter discussie stellen op zich, is al erg genoeg.

R. Ploem