Wat U Zegt/Lezersbrieven
1781473493
Lezersbrieven

’Geweldplegers zwaarder straffen’

Zolang er al politie is, is er ook geweld tegen hen.n Dat zal ook nooit anders worden. Maar die zijn daar wel tegen bestand en zijn bewapend, schrijft Jan Muijs.

Jarenlang is er geen geweld geweest tegen onze andere hulpverleners, de brandweer en de ambulancemedewerkers. Maar die hebben er nu ook dagelijks mee te maken.

Zelfs tot ín de ziekenhuizen wordt door aso's geweld gebruikt. Nu zijn daar ook nog de journalisten bijgekomen. Het geweld tegen hen is sinds vorig jaar zelfs verdubbeld en zij worden zelfs tot in de thuissituatie bedreigd en mishandeld.

Dat moeten toch volslagen idioten zijn die zich hiermee bezig houden. Een ander woord is er niet voor. De rechter heeft dan uiteindelijk het laatste woord. En dat is meestal de grootste teleurstelling. Een taakstrafje of een gevangenisstraf van een paar weken, waarvan nog een gedeelte voorwaardelijk.

Dat zijn geen straffen meer. Dat lijken meer aanmoedigingen te zijn om maar ongeremd je gang te kunnen gaan. Een half jaar of langer in de lik met dat gespuis én schadeverhaal 'tot aan het gaatje'. Desnoods volledig 'uitkleden'.

Heren rechters, sta niet langer aan de zijlijn en geef die onverlaten waar ze recht op hebben. Een koekje van eigen deeg dus!

Jan Muijs,

Tilburg

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop