Nieuws/Wat U Zegt
1793049
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Hypocrisie milieuzones is stuitend’

De landelijke politiek maakt zich nogal druk om de ’lappendeken van milieuzones’ in het land, zo stelt Anne Knol, campagneleider duurzame mobiliteit van Milieudefensie.

De VVD en het CDA staan vooraan; gisteren fulmineerden ze nog in deze krant tegen de wirwar van milieuzones. Ze riepen de staatssecretaris op nu eindelijk haast te maken met een landelijk systeem. Hoe komt het eigenlijk dat dat nog niet geregeld is?

Gemeenten smeken al jaren bij het Rijk om een uniform systeem en een verkeersbord, maar vangen keer op keer bot. En die tegenwerking kwam - jawel - al die jaren van de VVD en het CDA.

Al in 2013 kregen ze het deksel op de neus, volgens toenmalig minister Schultz Van Haegen (Infrastructuur) leverde een eerlijk handhavingssysteem te veel ’administratieve lasten’ op.

Sinds 2013 vragen gemeenten ook al om een verkeersbord, maar met dank aan de VVD is die uiteindelijk niet gekomen. Bedankt. Gemeenten die het belang van gezonde lucht voorop zetten, moeten dus blijven aanmodderen met ’onderborden’.

Het maakt het er allemaal niet duidelijker op voor de automobilist.

En deze hele situatie wekt dus nu ineens de woede op van - jawel - de VVD en het CDA.

Een woede die alleen gerechtvaardigd is als ze daarbij in de spiegel kijken.

Anne Knol, campagne-

leider, Milieudefensie