Wat U Zegt/Lezersbrieven
1819613026
Lezersbrieven

’Alles is beter dan thuis laten zitten’

Thuis je schoolwerk doen is verre van ideaal.

Thuis je schoolwerk doen is verre van ideaal.

Er moet breder worden gezocht naar mogelijkheden om leerlingen veilig lessen te laten volgens, schrijft David Vesters.

Thuis je schoolwerk doen is verre van ideaal.

Thuis je schoolwerk doen is verre van ideaal.

Het risico is groot dat kort na het begin van het nieuwe schooljaar leerlingen vanwege het coronavirus opnieuw thuis moeten blijven, met enkele uren onderwijs op afstand per week.

Aangenomen moet worden dat de motivatie van leerlingen om opnieuw op die manier les te krijgen tot het nulpunt zal dalen. Voor beginnende brugklassers zal de kennismaking met het voortgezet onderwijs een ramp worden. Eindexamenkandidaten zien de bui van een coronadiploma al hangen.

Dat scholen gesloten worden heeft vooral te maken met de onmogelijkheid om binnen de schoolgebouwen voor alle leerlingen en docenten de anderhalve meter te kunnen handhaven. Dat probleem zal en moet worden opgelost om te voorkomen dat een hele generatie leerlingen in een zwart gat valt. Bij het zoeken naar oplossingen kan worden gedacht aan het vorderen van gymzalen, sportkantines, feestzalen, vergaderruimten, leegstaande kantoorpanden, enz.

Ook kan worden gedacht aan lesgeven op zaterdag en zondag zodat de vijfdaagse schoolweek fysiek meer ruimte krijgt. Alles is beter dan het thuis laten zitten van kinderen en hun schooljaren een zwarte nacht te laten worden.

David Vesters