Nieuws/Wat U Zegt
1822138
Wat U Zegt

’Bij hoge werkdruk is veiligheid een illusie’

De Bouw moet veiliger, met 20 dodelijke ongelukken is werken in de bouw het gevaarlijkste beroep in Nederland (Tel. 22/3). Daarbij ontbreken de cijfers van ongelukken, die ook dagelijks op de bouwplaats gebeuren. Met een alsmaar toenemend tekort aan nieuwe goedkope koopwoningen, zal de werkdruk alleen nog maar hoger worden, vreest Rob Koelewijn.

Het zal dus niet mee vallen om veiliger te gaan werken, want alles moet sneller en sneller. De vakbond voor bouwend Nederland roept de bouwvakkers op om het werk bij een onveilige situatie neer te leggen.

Dit advies zal geen stand houden. Er is op een bouwplaats altijd wel een zzp’er of Oostblokker te vinden die het klusje wel klaart. De opleverdatum staat vast en die moet gehaald worden, het tekort aan woningen zal ingehaald worden.

Als de werkdruk voor de mannen met de hamers en de kwasten hoog blijft, is een veilige bouwplaats een illusie. Die veiligheid komt dan niet verder dan de tekentafel of directiekeet, en op de bouwplaats zelf blijft het oppassen.

Werk ze mannen, en doe voorzichtig!

Rob Koelewijn, Lisse