Nieuws/Wat U Zegt
1822789
Wat U Zegt

’Steun voor museumtram Amsterdam’

’Trams wacht de schroothoop’ (Tel. 21/3). Dat is nog niet het enige. Ook de bijbehorende museumtramlijn van het Haarlemmermeerstation via Amstelveen langs de Amstelveense Poel naar Bovenkerk zal hiermee verdwijnen. De gemeente Amsterdam moet zich diep schamen.

De gemeente zou de museumtram en bijbehorende museumtramlijn juist moeten steunen. Blijkbaar gaat huizenbouw voor alles. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid en de projectontwikkelaars denken slechts aan woningbouw en winst. Heeft het stadsdeel om de vrijwilligers van de museumtram om een goed plan gevraagd? Stadsdeel Zuid en/of de gemeente zouden iets meer hun steentje kunnen bijdragen om dit mooie museumbedrijf niet kapot te laten gaan en deze rijdende nostalgie niet verloren te laten gaan.

Niemand in Amsterdam kijkt naar de moderne trams, maar als de museumtrams door de stad rijden of over de lijn naar Bovenkerk, dan kijkt vrijwel iedereen. Vele mensen maken dan foto’s met hun mobiele telefoon. Mensen houden van nostalgie. Beleidsmakers mogen wat meer historisch besef hebben en zouden eens moeten kijken hoe Den Haag en Rotterdam dit aanpakken.

Maarten J. Vermeulen,

Uithoorn