Nieuws/Wat U Zegt
1822843
Wat U Zegt

’AOW’ers kunnen geen eisen stellen’

Niet alle ’ambtenaren’, mensen die afhankelijk zijn van de overheid, kunnen/willen een looneis stellen van 3,5 procent, zegt J.C. Fischer. Hij schrijft: Ik behoor sinds enige jaren tot de laagst betaalden die van de overheid afhankelijk zijn. Ik kan geen enkele eis stellen, er is immers geen vakbond die daar brood in ziet.

Zo ik die eis stel, dan trekt de politiek, onze zogenaamde volksvertegenwoordiging, zich daar weinig van aan. Politici in Den Haag bepalen of wij er jaarlijks iets op vooruit gaan, de afgelopen jaren waren dat slechts aalmoezen van nog geen half procent, één brood per maand. Wij zijn de sluitpost op de begroting van premier Rutte: de AOW’ers.

Eén enkele minister heeft het heft in handen. Zij bepaalt dus waar de grens ligt, dus ook waar het het inkomen van politici betreft. Wanneer politici de looneis van de gewone ambtenaren goedkeuren, dan delen zij daar in mee. Die looneis zal zeker niet al te laag uitvallen. Ook bij politici moet er immers brood op de plank komen.

Als het brood duurder wordt, dan vraagt dat om compensatie. Maar dat geldt uiteraard niet voor de 66-plussers. Waarom hebben zij geen recht op compensatie voor gestegen prijzen, net als de rest van Nederland?

J.C. Fischer