Nieuws/Wat U Zegt
1849765451
Wat U Zegt

’Qatar moet tegen kritiek kunnen’

Dante Renzulli vindt de uitspraken van FIFA-baas Infantino met betrekking tot Qatar infantiel en Qatar moet tegen kritiek kunnen, stelt hij.

De reactie van FIFA-voorzitter Gianni Infantino op de kritiek richting Qatar dat ‘Europa zich op zijn eigen geschiedenis zou moeten reflecteren’ is het bewust vertroebelen van de discussie met ongerelateerde feiten en het historisch de les lezen terwijl er nu een actueel probleem ligt waar men direct iets aan kan doen.

De man heeft jaren de tijd gehad om zich op deze discussie voor te bereiden en dit is het beste waarmee hij op de proppen kon komen? Naar mijn mening een tamelijk infantiel argument.

Een Qatarese blogger beweerde dat al deze kritiek Qatar niet vooruit helpt en dat er zelfs sprake was van racisme richting Arabieren.

Sorry, maar het is de instelling van Qatar zelf dat het land niet vooruit helpt met een zeer afwijzende houding jegens andere normen en de vele, zeer dubieuze gebeurtenissen rond dit WK.

Met dit evenement haal je de internationale gemeenschap binnen en lig je onder het vergrootglas.

Als Qatar dat niet wil of de kritiek niet aan kan had ze deze gastrol voor het WK voetbal moeten weigeren en niet zoals nu zich de slachtofferrol moeten aanmeten.

Dante Renzulli,

Groningen