Nieuws/Wat U Zegt
1860707515
Wat U Zegt

’Laat verpleegkundigen met rust’

Laat verpleegkundigen met rust en zorg voor meer salaris in plaats van regieverpleegkundigen, zegt J. de Bruin in reactie op de nieuwe wet BIG II in de zorg.

Er is grote onrust ontstaan in de zorg vanwege de nieuwe wet BIG II. Ik krijg net een factuur voor een belconsult van een specialist al 400 euro! De zorg is al duur genoeg.

Gaat de minister zich nu druk maken om een nieuwe BIG II wet? De verpleegkundigen die niet voldoen hebben wel veel ervaring, zijn loyaal en harde werkers. Laat hen met rust en zorg voor een beter salaris in plaats van regieverpleegkundigen. Dus extra personeel die niet direct in de zorg werken maar ’coördineren’. Daardoor wordt de zorg nog duurder en gaat de ervaring verloren.

Dan wordt ook nog gesteld dat degene die na 2012 een diploma hebben gehaald niet hoeven bijgeschoold. Maar als ik kijk naar de inhoud en kennis van de opleidingen, wordt die alleen maar minder op het hbo. Dus afschaffen die BIG II en inzetten voor de hardwerkende verpleegkundigen die nu dag en nacht voor ons klaar staan!

J. de Bruin, Bussum