Nieuws/Wat U Zegt
186184133
Wat U Zegt

’Wantoestand in ziekenhuis’

Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis en heeft het zwaar. Voor het personeel in het ziekenhuis is het erg zwaar. Niet alleen door corona zelf! In dit verband is de term ’Een soldaat zonder geweer de oorlog in sturen’ is al gevallen.

Het is zo zwaar omdat:

1. Omgekeerde solidariteit is afwezig. Oudere gevaccineerde patiënten willen hun mondkampje niet meer op in het ziekenhuis. Dat ze wel mensen kunnen besmetten, en ongevaccineerd ziekenhuispersoneel kunnen besmetten interesseert ze niet. Zij worden niet ziek.

2. Het ziekenhuis heeft 500 AstraZeneca vaccins voor ruim 6000 werknemers ontvangen. Een druppel …. En ook nog AstraZeneca. Geen toegangscontrole aan de poort in ziekenhuis. Corona of geen corona iedereen loopt binnen.

3. Ongelijkheid. In verpleegtehuizen is zelfs de tuinman ingeënt. In het ziekenhuis krijgt de afdeling met de meeste invloed op het bestuur voorrang en ic natuurlijk.

4. Toekenning vaccin. Volstrekte willekeur. Personeel dat dicht op de patiënten zit is ingedeeld in laag 4 , en krijgt dus als laatste een vaccin. Secretaresses die geen contact hebben met patiënten en achter een glaswand zitten hebben al een uitnodiging voor vaccinatie. Het ziekenhuis is zeer hiërarchisch. Artsen die alleen nog een telefonisch spreekuur doen krijgen voorrang boven (lager) personeel dat per patiënt een half uur op 25 cm afstand zit.

5. Ic. Ongevaccineerd personeel moet naar ic voor een onderzoek op 25 cm afstand van een corona patiënt. Iedereen ingeënt op de ic, behalve deze medewerker. Ingedeeld in laag 4.

6. Bonus. Managers zien hun bonus verdampen en gooien dus extra de zweep erover. De hygiëne voorschriften mogen niet leiden tot minder productie. Geen enkel begrip van het management.

7. Angst. Medewerkers die dicht bij patiënten werken leven in angst. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun gezin en (oudere) familie met zwaar onderliggend lijden. En dat elke dag weer.

Ze zitten klem. Ze moeten werken, maar ervaren geen steun/solidariteit van hun werkgever en de coronacijfers lopen maar op.

Naam bekend bij de redactie