Nieuws/Wat U Zegt
188223889
Wat U Zegt

’Heel veel zwerfvuil na festival’

De organisatie van het festival Elrow Town afgelopen zaterdag bij het Geestmerambacht in Noord-Scharwoude heeft het fantastisch gedaan. Maar Ben van der Maat is minder te spreken over het achtergelaten vuil.

De voorzorgsmaatregelen om zo’n festival goed te laten verlopen, waren uitstekend. De bewegwijzering voor auto’s, fietsers en wandelaars was prima geregeld. En op het terrein ernaartoe stonden om de 100 meter grote vuilnisbakken om daar je afval in te gooien. Maar, de veelal jonge mensen (twintigers en dertigers) die massaal (30.000) opkwamen voor het festival, hebben onderweg heel veel zwerfafval achtergelaten. Het was één grote bende.

Wat wij onderweg na het uitlaten van onze hond al niet tegen kwamen op de grond: blikjes, plastic, plastic zakjes voor de pilletjes, glas, ballonnetjes en nog veel meer. Schandalig! We hebben gekeken in de vuilnisbakken die er stonden maar die waren veelal leeg.

En dan hebben die jongelui vaak een grote mond en babbels over het milieu en het klimaat, dat zo slecht is op dit moment.

Ik ben een man van 68 jaar en wil graag zeggen: als je zo begaan bent met het milieu, begin dan met jezelf en ruim je troep op! Dat zal een stuk schelen voor het milieu.

Ben van der Maat, Noord-Scharwoude