Nieuws/Wat U Zegt
1892950
Wat U Zegt

Lezersbrief

Verborgen suikers zijn ’gifaanvallen’

’Geen idee hoeveel suiker we eten’ (Tel. 9/4). Nederlanders zijn, vaak ongewild, grotere zoetekauwen dan ze zelf denken. Raymond Millardson stoort zich al langere tijd aan dit onderwerp en snapt niet dat de overheid er niets aan doet.

Er wordt door voedingsmiddelen leveranciers ’afval gestort’ met de naam suiker met goedkeuring van de overheid. Door de verborgen suikers in levensmiddelen kunnen we ziek worden door diabetes en daardoor wordt de gezondheidszorg zwaar belast, zo zwaar dat de zorgkosten de pan zullen uitrijzen. Het wordt echt tijd dat de politiek er iets aan doet en ons burgers beschermt tegen de ’gifaanvallen’ van voedingsmiddelenfabrikanten.

Ik denk dat de overheid de plicht heeft om mij, mijn gezin en mijn landgenoten te beschermen. Maar eigenlijk zou dit in Europees verband opgepakt moeten worden. Als er vanuit Brussel tegen de levensmiddelenfabrikanten wordt gezegd dat er geen suiker meer mag worden gebruikt in hun producten met als sanctie geen verkoop binnen de Europese grenzen, dan zal er best snel actie worden genomen door de verantwoordelijken. Dit vind ik een betere oplossing dan een eventuele suikertaks.

Raymond Millarson,

Hoofddorp