Nieuws/Wat U Zegt
1895446
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Zo werkt het niet’

’Strenger met uitkeringen’, zo bepleitte mevr. I. Gerards eerder op WUZ.nl. Maar zo werkt het niet, reageert Henk Tingen geïrriteerd.

Ik vind het een prachtig verhaal, maar het werkt niet meer. Na 36 jaar werken heb ik ontslag gekregen en daarna gesolliciteerd als een wilde. Van de honderd sollicitaties kreeg ik misschien twee reacties en meestal ’u past niet in ons profiel’.

Het principe van ’als je werken wilt, dan is er werk’ gaat niet op, want er is ook nog eens het verhaal van onderbetalen; dan moet je twee banen nemen om net rond te komen.

Plus dat als de werkloosheidcijfers naar beneden gaan je telkens weer hoort , ja maar door de instroom van vluchtelingen die ook een uitkering hebben aangevraagd is de werkeloosheid licht gestegen. Die mensen willen ook best werken, maar waar wil je ze onderbrengen? Er is al geen plaats voor onze arbeidsgehandicapten. Die worden op straat geschopt door sluiting van de WSW-werkplaatsen.

En dan de werkers uit het Oostblok? Ja, het was zo mooi allemaal bedacht door de EU, maar het werd een gezwel door de Europese Unie en haar lobbyactiviteiten. Onder toezicht van Europa werd de slavenhandel weer ingevoerd en nu ze te duur worden moet de stroom gestopt worden.

En nu moet de ’luie uitvreter’ zoals ik genoemd word door onze premier op komen draven en aan de slag worden geholpen... Nu pas ik wel in het profiel. Nee, zo werkt het niet...

Henk Tingen

'Strenger met uitkeringen'