Nieuws/Wat U Zegt
1895533
Wat U Zegt

’Zorgverleners spelen elkaar de bal toe’

Hoe worden de kosten opgejaagd door onze zorgverleners? Rita Spee spreekt uit eigen ervaring. Ze zag hoe zorgverleners onder het motto ’het wordt toch wel vergoed’ elkaar de bal toespelen.

Als ik bij de orthopedist kom wegens een voetblessure zit daar al een verkoper bij van orthopedische maatschoenen. Binnen 10 minuten, zonder mijn verhaal te hebben kunnen vertellen sta ik weer buiten met een verwijsbrief voor orthopedische maatschoenen en ja, uiteraard bij de zaak van de verkoper die aanwezig was op het spreekuur, met de woorden dat dit helemaal wordt vergoed door de zorgverzekering.

Functievermenging heet zoiets en dit gebeurt dus niet alleen bij mij. Daarbij komen nog de grote verschillen in de diverse behandelingen die in sommige ziekenhuizen de pan uitrijzen.

Ik denk dat het een taak is van de zorgverzekeraars om een goed systeem te ontwikkelen waarin duidelijke regels worden vastgelegd zodat het niet meer mogelijk zal zijn om zich op eenvoudige wijze te verrijken via onze zorgverzekering.

Pas dan zal moeten blijken of de stijging van onze zorgpremie inderdaad nodig is.

Rita Spee, Harlingen