Nieuws/Wat U Zegt
1897468
Wat U Zegt

’Zingend asfalt valse noot provincie’

Je kon er natuurlijk op wachten, meent Jan Muijs. Geribbeld asfalt dat het Friese volkslied laat horen als je er met de auto overheen rijdt. Dat betekent natuurlijk een hele hoop herrie voor de omwonenden, dag en nacht.

Op de N357 tussen Leeuwarden en Stiens is zogenoemd zingend asfalt neergelegd. Als je er met de juiste snelheid overheen rijdt, hoor je het Friese volkslied. Auto’s gaan er juist expres overheen rijden en zelfs spookrijden om het geluid te horen. Behalve dat dit gevaarlijk is levert het geluidsoverlast op. Je zult er maar wonen. Een nacht doorslapen is onmogelijk geworden.

Daar is duidelijk niet over nagedacht. Je vraagt je af welke personen hiervoor verantwoordelijk zijn. Ook nu weer wordt dit met de mantel der liefde bedekt. Niemand wordt er op aangesproken. Het heeft allemaal veel geld gekost. En het gaat nog meer kosten.

De provincie heeft in al haar wijsheid besloten dat de weg vanwege de geluidshinder zelfs wordt afgesloten. Deze week nog worden de ribbels verwijderd.

Het ziet er naar uit dat Kees Tol tot in lengte van jaren door kan gaan met zijn tv-programma Van onze centen over je reinste kapitaalvernietiging bij het realiseren van overheidsprojecten. Niemand bij het Rijk en de politiek die het zich aantrekt.

Jan Muijs, Tilburg