Nieuws/Wat U Zegt
1917212659
Wat U Zegt

Brief 1: ’Zet mensen zonder baan aan werk’

D66 wil arbeidsmigranten uit Afrika halen. Hoe is het mogelijk dat vanuit de politiek dit soort voorstellen wordt gedaan, vraagt F.H. van den Berg zich vertwijfeld af.

Terwijl er in Nederland duizenden statushouders werkeloos in Nederland verblijven wil D66 arbeiders uit Afrika halen. Na een maximum verblijfsperiode van vier jaar zouden deze mensen dan terug moeten naar eigen land.

Het nog meer mensen binnen halen zal het tekort aan arbeidskrachten niet oplossen maar groter maken. Ook deze mensen zullen weer gebruik gaan maken van alles waar nu al te kort aan is. Zij zullen ergens moeten wonen, zorg en onderwijs nodig hebben en gebruik maken van het openbaar vervoer of de weg.

Als zij eenmaal hier zijn en de taal spreken zal er weer worden gevraagd om generaal pardon en permanente verblijfsvergunningen. Het is veel zinvoller om echte plannen te maken om al die statushouders die hier nu al zijn aan het werk te krijgen. Desnoods gedwongen maar ik ben van mening dat veel van deze mensen graag aan het werk willen en ook niet gelukkig zijn met een leven van nietsdoen en hand ophouden.

Inventariseer eerst eens welk potentieel er nu is en zorg voor opleiding en scholing waar nodig in plaats van nog meer immigratie.

F.H. van den Berg, Heemstede