Nieuws/Wat U Zegt
1920997078
Wat U Zegt

’Verspreiders complotdenken aanpakken’

Schokkend om vandaag te lezen dat nu zelfs OMT-leden worden bedreigd en nota bene thuis worden opgezocht en brieven ontvangen vol met afschuwelijke verwensingen, aldus Wim van den Berg.

Hoe is het mogelijk dat sommige mensen zich tot dit soort kwalijke praktijken laten brengen. Dit is volstrekt onacceptabel. Hebben ze verdorie niks beters te doen?

De oorzaak ligt mijns inziens vooral in het opruiende karakter van groeperingen als Viruswaarheid van W. Engel en diverse Youtube kanalen zoals Jensen, Café Weltschmerz en Flavio Pasquino waarin vaak met zeer ongefundeerde en eenzijdige kritiek, met een sterk opruiende karakter, de corona pandemie wordt gebagatelliseerd tot een ’eenvoudig griepje’. Volstrekt onjuist.

Het zijn dit soort complotdenkers en bedenkers van fake news, die bepaalde mensen aanzetten tot daden als deze bedreigingen en zelfs tot fysiek geweld tegen de politie.

Dat moeten degenen die dit soort kwalijke nep-nieuws berichten de wereld insturen zich beter realiseren. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en mogen wat mij betreft hiervoor door justitie stevig worden aangepakt.

Wim van den Berg