Nieuws/Wat U Zegt
1926702157
Wat U Zegt

’Weinig nieuw elan op Asiel en Migratie’

Bij de net aangetreden staatssecretaris Asiel en Migratie Eric van der Burg is van nieuw elan weinig te bespeuren, vindt Jan Pronk.

Deze bewindsman geeft nog maar eens aan dat het buitengewoon lastig is om landen te bewegen om afgewezen asielzoekers terug te nemen. Van deze staatssecretaris dus op voorhand al geen goede voornemens om niet langer met ons te laten sollen en landen als Marokko en Algerije eens flink onder druk te zetten.

Volgens Jan Latten, hoogleraar demografie, heeft deze VVD-man duidelijke D66 standpunten als het gaat om asielmigratie. Dat belooft dus weinig goeds en is er van nieuw elan op deze post dus vooralsnog geen enkele sprake, eerder van moedeloosheid en doorgaan op dezelfde voet. Ondertussen weet de nieuwe minister van Volksgezondheid en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge voor wie hij de komende jaren huizen gaat bouwen. Er komen naar verwachting zo’n 140.000 inwoners bij in 2022, waarvan 120.000 uit het buitenland. Het dweilen met de kraan open gaat dus gewoon door.

Jan Pronk, Beverwijk