Nieuws/Wat U Zegt
1928697665
Wat U Zegt

’Waardering voor Omtzigt’

Via via is de memo van Pieter Omtzigt die gericht was aan Liesbeth Spies die onderzoek deed na de lijsttrekkersverkiezing van het CDA terecht gekomen bij Dagblad De Limburger. Uit deze memo kunnen we eigenlijk al een beetje opmaken dat er een scheuring tussen hem en het CDA ophanden is, schrijft Mario Verhees.

Hem wordt het werken al jaren onmogelijk gemaakt. Zelfs door sommige medepartijleden wordt hij gezien als een ‘ongeleid projectiel’ en door zijn vastbijten in thema’s zoals de toeslagenaffaire heeft hij zelfs de naam ‘Buldog Pieter’’ meegekregen.

Maar ondanks deze negatieve geluiden oogst hij onder de bevolking juist veel waardering voor de manier waarop hij zich in deze onpopulaire dossiers vastbijt, eigenlijk dossiers waar veel politici zijn tere vingers niet aan willen branden.

Zelfs uit een peiling onlangs van Maurice de Hond kwam naar voren dat, als hij met de Tweede Kamerverkiezingen had meegedaan zonder moeite 23 zetels had gehaald, en daarmee de derde grootste partij zou zijn geworden.

Kortom, het CDA, maar tevens ook Mariette Hamer die over een nieuw te vormen kabinet gaat kunnen gezamenlijk hun borst gaan natmaken.

Mario Verhees,

Asten.