Nieuws/Wat U Zegt
1938327212
Wat U Zegt

’Geef boeren meer geld voor hun producten’

Het duurder maken van vlees en zuivel is een goed streven.. Maar waarom krijgt de boer dan niet meer geld? Zodat hij zijn veestapel kan inkrimpen? Dan is dat probleem in een keer opgelost, denkt Annelies van der Horst.

En als je wilt dat de mensen vleesvervangers gaan eten, waarom zijn die dan zo duur? Geef daar dan subsidie op. Nee, wij moeten weer meer belasting betalen, omdat wij allemaal moeten meebetalen aan de groot- uitgevers, nl de staat. Keer op keer bedenken zij nieuwe manieren om ons geld afhandig te maken door middel van meer belastingheffingen.

Willen wij dat de boeren halveren? Dan moeten zij meer geld krijgen voor hun producten, zodat zij ook kunnen halveren, dat willen zij nl ook. Dan zijn er geen protesten meer, want dan verdienen zij dezelfde boterham met minder vee. Maar nee, dit rijke land moet steeds weer geld bij zijn burgers weghalen. De staats-uitgaven moeten worden gedekt door ons belastinggeld. En daarom blijven de boerenprotesteren. Ik zie trouwens de regering nog een feestmaal hebben (vorig jaar) met allemaal vlees op de barbecue. Zeggen en doen ligt blijkbaar ver uit elkaar.

Annelies van der Horst,

Eindhoven