Nieuws/Wat U Zegt
1952115618
Wat U Zegt

’Scholen sluiten kortetermijnoplossing’

Scholen sluiten, de zoveelste kortetermijnoplossing, vindt A. Boender.

Scholen sluiten, een maatregel die kinderen opnieuw raakt, nog afgezien van het twijfelachtige nut daarvan. Een belangrijk argument daarvoor, evenals het vaccineren van jonge kinderen, is ’de zorg voor de opa’s en oma’s.

Zou het wel eens bij o.a Hugo de Jonge, Mark Rutte, epidemiologen, artsen, media e.d. opkomen dat er wellicht grootouders zijn die helemaal niet willen dat hun kleinkinderen zich voor hen laten vaccineren? Die ook niet willen dat het normale leven van jongere mensen en kinderen voortdurend verder wordt ingeperkt?

Mij ergert het als 63-jarige grootouder in ieder geval mateloos dat dit argument over mijn hoofd heen wordt ingezet. Het is verwerpelijk om zo’n morele druk leggen op wel erg jonge schouders.

Er wordt te veel gevraagd van jongeren en kinderen om de kwetsbaren te beschermen. Met alle gevolgen van dien op lange en korte termijn. Ik ben bezorgd daarover en voel me machteloos.

Houd de scholen open en laat kinderen niet opgroeien tot een angstige generatie. Kom eindelijk eens met structurele, langetermijnoplossingen die tenminste wat perspectief bieden.

En gebruik asjeblieft vaccinaties bij de groepen die het echt nodig hebben!

A. Boender