Nieuws/Wat U Zegt
1955433238
Wat U Zegt

’Stadsparken preventief sluiten’

De tweede en hopelijk laatste Koningsdag in coronatijd zit er weer op. Een geslaagde Koningsdag als we afgaan op de beelden uit Eindhoven, die ditmaal was verkozen om de koninklijke familie te ontvangen, schrijft Jan Muijs.

De zon scheen volop en het had er alles weg van dat het een feestelijke dag zou worden. De keerzijde: overvolle ziekenhuizen en Ic's met corona-patiënten waar gevochten wordt om levens te redden. Met personeel dat op hun tandvlees loopt. En dan blijkt weer eens te meer hoeveel idioten er in ons land rondlopen die overal lak aan hebben. Binnen no-time puilen alle stadsparken weer uit van de mensenmassa's. Bevolkt door jeugd én volwassenen die er weer voor de zoveelste keer hun dag van maken en zich te buiten gaan aan muziek, drank, en drugs.

De ballonetjes met lachgas zijn niet meer te tellen. En de ME, die zowat elke dag moet optreden krijgt weer de ondankbare taak om al die plaatsen weer te ontruimen. Mét geweld, want dat is ongeveer het enige wat daarbij nog helpt en de enige taal die ze verstaan.

Je kunt al veel ellende voorkomen als je op zonnige dagen preventief álle stadsparken in ons land afsluit. Die zijn elke zonnige dag weer opnieuw de bron van alle ellende en een brandhaard voor besmettingen. Daar kun je de klok op gelijk zetten. Als je dat al van tevoren weet, doé daar dan iets mee!

Jan Muijs,

Tilburg