Nieuws/Wat U Zegt
1964465580
Wat U Zegt

’Europa moet stelling nemen tegen China’

Hoewel de Donald Trump de meest waanzinnige besluiten neemt is hij momenteel wel de enige regeringsleider die openlijk stelling neemt tegen de recente gedwongen ’inburgering’ van Hongkong door China!

Door de ordinaire machtsovername in Hongkong kan iedereen zomaar opgepakt worden. Zo wordt ook deze bevolking monddood gemaakt. Zoals ook Taiwan wordt ondermijnd en niet te vergeten de provincie Xinjiang, waar een heuse genocide plaatsvindt ten koste van de lokale bevolking, de Oeigoeren. Waar vrouwen worden gedwongen geen kinderen meer te krijgen om de bevolkingsgroep klein te houden. Er zijn daar heuse concentratiekampen waar gemoord en gemarteld wordt. Al decennialang wordt China bestuurd door smerige dictaturen. In 1989 werden op bevel van Deng Xiaoping honderden protesterende studenten letterlijk door tanks verpletterd op het Plein van de Hemelse Vrede.

Europa, waaronder Nederland met haar altijd belerende toon, heeft China nooit een strobreed in de weg gelegd, omwille van de handel die altijd boven de mensenrechten staat. Moet nou juist een Trump ons het goede voorbeeld geven…?

J. Verniers, Arnhem