’Geen geloof in die mooie rendementen’

in Wat U Zegt

Toen Peter Vooges jaren geleden bij een hypotheekadviseur kwam voor het afsluiten van een hypotheek, werd hem geadviseerd er eentje te nemen op basis van aandelen, net nieuw. Een mooi product, was het argument van de adviseur.

Omdat een hypotheek een lang lopende zaak is en aandelen op de lange termijn ’altijd’ winstgevend zijn, zou dat een behoorlijk rendement opleveren, zelfs zoveel dat ik gemakkelijk voor een lager bedrag kon gaan dan de hypotheekschuld, ik zou er immers behoorlijk geld aan overhouden.

Tja, dan geloof je zoiets en blijkt na die vele jaren dat het toch anders loopt. Kennelijk waren de beleggers van mijn hypotheekbank niet zo erg goed in hun werk, ik haal het voorgespiegelde bedrag niet. Daar kom ik wel overheen, ik zag dat al aankomen.

Nu wil de regering deze zelfde truc uithalen met mijn pensioen, zonder dat ik daar inspraak in heb, immers de sociale partners hebben het goedgekeurd.

Ik geloof dat verhaal niet meer over die mooie rendementen, er wordt toch gegokt door ’deskundigen’ met mijn pensioen. Da’s ook makkelijk want die adviseurs lopen geen risico, dat doe ik. Zij krijgen hun dikke salaris toch wel.

Peter Vooges,

Kudelstaart

Gesprek van de dag

Elke ochtend het meest spraakmakende nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Reageren? Graag, maar denk aan de huisregels.