Nieuws/Wat U Zegt
1978576226
Wat U Zegt

’Oproep hogere lonen is hypocriet’

Peter de Quaack vindt de oproep van Rutte voor hogere lonen hypocriet. Hij zegt: Het is de VVD die de lasten voor bedrijven en burger exorbitant heeft laten stijgen waardoor de lonen ook moeten stijgen.

De VVD blijkt na de nederlagen ineens te beseffen dat ze het niet goed doen bij de bevolking. Daarom is er nu weer sprake van een koerswijziging. De zoveelste. Nu ineens draait de VVD bij en dreigen ze grote bedrijven zwaarder te belasten als de cao-lonen niet stijgen. Echter is het diezelfde VVD die de lasten voor bedrijven en burger exorbitant heeft laten stijgen waardoor de lonen ook moeten stijgen.

Net als bij grote bedrijven klotst het geld tegen de plinten van de overheid en weigeren ze de burger tegemoet te komen waarbij grote bedrijven weigeren de lonen te verhogen. Hypocriet is hier het juiste woord. Zelfs als de grote bedrijven de salarissen zouden laten stijgen komen de werknemers nog steeds geld te kort omdat de overheid de lasten van de burger gewoon meer blijft verhogen dan de stijging.

Peter de Quaack, Vlissingen