Nieuws/Wat U Zegt
1980535119
Wat U Zegt

’Opladen elektische auto zorgt voor storingen’

Er wordt steeds meer reclame gemaakt voor electrische/hybride auto's. Zogenaamd zo milieuvriendelijk. Maar wat men vergeet is dat die electriciteit ergens vandaan moet komen, schrijft W.Praal.

Van landsschapvervuilende, vogelsmoordende windmolens, biomassacentrales etc. En overal ziet men laadpalen verrijzen, vaak ten koste van parkeerplaatsen voor echte auto's.

Of op erven van electrische- auto bezitters. Hier zit ook een knelpunt: veel eletriciteitskabels kunnen de vraag niet aan. Gevolg:storing of uitval, omdat de kabels liggen te koken in de grond, (Onlangs was dit nog bij ons).

Het Nederlandse electriciteitsnet is een van de beste van de wereld, maar al die electrische voertuigen doen wel net of ze zo milieuvriendelijk zijn, maar vergroten de kans op storingen voor de buren. En dan hebben ze ook nog recht op oplaadplaatsen, waar echte auo's ook graag zouden willen parkeren.

Ik zou zeggen, ophouden met het bevoordelen van electrische voertuigen. Mogen blijven rijden, maar niet meer gesubsidieerd, want zij zorgen voor electriciteitsstoringen door hun overmatige electriciteitsvraag.

W. Praal,

Capelle aan den IJssel