1982408
Wat U Zegt

’Hardere aanpak foute moskeeën’

De politiek is veel te voorzichtig met het zich uitspreken tegen de moskeeën die miljoenen krijgen uit de Golfstaten, stelt Lilly Booms.

De gebedshuizen glijden af naar het salafisme, de fundamentalistische stroming van de islam. Politici zijn hierover veel te gematigd, bang om uitgemaakt te worden voor racist of van discriminatie te worden beschuldigd. En toch zouden ze dat wel moeten doen. Onze gastvrijheid gaat tegen ons werken op deze manier.

We zijn een christelijk land met onze eigen normen en waarde. De mensen die hier komen, of het nu gaat om vluchtelingen of gelukszoekers, dienen zich te houden aan de hier heersende cultuur.

Wat ik vaak hoor zijn de dreigende woorden dat moslims het hier voor het zeggen gaan krijgen. Vanuit moslimlanden stromen de miljoenen euro’s naar Europa voor nog meer moskeeën die haat tegenover de westerse wereld preken. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst is een groot goed in ons land maar je kunt hierin ook veel te ver gaan.

Nu zullen veel mensen, waaronder politici, denken dat het zo'n vaart niet loopt. Zij laten alles weer op z'n beloop, maar in de tussentijd krijgen de fanatieke moslims hier steeds meer voet aan de grond.

Lilly Booms, Amsterdam