1982411
Wat U Zegt

’Haatzaaierij staat integratie in de weg’

De rijke Golfstaten die Nederlandse moskee-organisaties steunen, willen iets terug voor hun geld, stelt Mario Verhees.

Namelijk dat hun salafistische boodschap hier onder moslims verkondigd wordt. De huidige wetgeving biedt te weinig houvast om dat tegen te gaan.

Het zijn dezelfde Golfstaten die strenggelovigen naar hier sturen, die in bestuursorganen gaan plaatsnemen om hier de scepter te gaan zwaaien. Zij weten precies hoe onze wetgeving in elkaar steekt, en maken daarvan op een slimme manier gebruik om hun giftige boodschap hier te verkondigen.

Het zijn radicale boodschappen die anti-westers zijn en integratie hier in de weg staan. Zelfs goed geïntegreerde moslims die hiertegen stelling nemen, worden met de dood bedreigd.

Honderden vertrokken Nederlandse IS-strijders hebben vaak via deze weg hun giftige boodschap toegediend gekregen. En onze regering vraagt zich keer op keer af hoe het toch zover heeft kunnen komen.

Alles wat integratie in de weg staat, moet direct door onze regering de deur gewezen worden. Geloof mij, in die landen doen ze sinds jaar en dag niets anders. We weten dat de huidige wetgeving ons die mogelijkheden niet biedt. Daarom word het tijd dat we als de wiedeweerga deze wet gaan veranderen.

Mario Verhees, Asten