Nieuws/Wat U Zegt
2010702
Wat U Zegt

’Waarom moet parkeren zo achterlijk duur zijn?’

Op een warme dag trekt iedereen erop uit en ja dan is het óveral erg druk, té druk!, vindt P. van Neck. Daarom gaat zij nooit in een weekend of in vakantietijd naar het strand, maar op een doordeweekse dag. Toch kun je dan ook voor onaangename verrassingen komen te staan...

Laatst ging ik dus naar het Scheveningse strand, even mijn hoofd leeg maken als moeder zijnde van twee drukke pubers. Ik vertrok bewust vroeg zodat ik zeker wist dat ik een parkeerplek zou hebben vlakbij het strand.

Ik moet vlakbij het strand staan omdat ik vanwege gezondheidsredenen niet zo ver kan lopen maar autorijden kan ik wel en ik ben een ’te licht’ geval voor een parkeervergunning voor gehandicapten.

Omdat ik vroeg was bleek er genoeg plek, ik hoefde alleen het fietspad over te steken om bij het strand te komen en na enkele uren op het strand bleek ik ruim 19 euro lichter te zijn aan het parkeren.

Waarom moet dat parkeren zo achterlijk duur zijn? Waarom kan hier geen maximum aan zitten? Geef mensen ook de kans om bijvoorbeeld een voordeelkaart te kopen voor een paar uur á 10 euro.

Er zijn genoeg mensen die niet ver kunnen lopen maar wel van een dagje strand willen genieten, maar als je achteraf de kosten ziet dan gaat het plezier er snel van af.

Om kosten te drukken neem ik broodjes en een flesje water mee want anders is een dagje strand onbetaalbaar en dan heb ik het nog niet eens over de benzinekosten.

Ik begrijp dat een dagje uit geld kost maar 19 euro om je auto stil te mogen zetten vind ik belachelijk, het ritje naar Scheveningen en terug is zelfs goedkoper.

P. van Neck, Rotterdam