Nieuws/Wat U Zegt
2056078
Wat U Zegt

’Coffeeshop blijft buiten schot’

Het kabinet wil binnen twee jaar de rookruimtes in horecagelegenheden verbieden. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland wil mogelijk een megaclaim indienen. Terecht, vindt Otto C. Tempelaars.

De maatschappelijke discussie richt zich de laatste jaren uitsluitend op het roken van een sigaretje door veelal brave en gezellige bezoekers van horecagelegenheden om even afstand te kunnen nemen van de dagelijkse beslommeringen.

Aangetoond is dat roken schadelijk kan zijn voor de gezondheid, maar het is een eigen vrije keuze om een sigaretje op te steken.

Echter, hetzelfde geldt voor drugsgebruik in coffeeshops, op festivals waar xtc-pillen worden geslikt en in opium-kits, dat wordt gewoon getolereerd.

Het gebruik van deze middelen heeft aangetoond en zal steeds meer aantonen dat de negatieve maatschappelijke gevolgen vele malen groter zijn, getuige de drugscriminaliteit met openbare liquidaties tot gevolg, ook in de nabijheid van kinderen, en in schril contrast staat met het roken van een ’onschuldig’ sigaretje...

Het is derhalve verbazingwekkend dat dit soort gelegenheden niet worden aangepakt en volledig buiten schot blijven.

Otto C. Tempelaars, Heemstede