Nieuws/Wat U Zegt
205911
Wat U Zegt

Fijn als PvdA meedoet aan kabinet

Wat duurt het toch lang voordat we een nieuwe regering hebben. Je zou er bijna ongeduldig van worden. Maar tja, het is ook heel gecompliceerd.

Neem nou het thema opvang vluchtelingen. Met menselijke maat gemeten, gun je iedereen een veilig home en voldoende middelen voor een menswaardig bestaan. Ik geloof dat iedere regering, waar ook ter wereld, dit nastreeft. Daarvoor hebben we uiteindelijk regeringen toch? Helaas zitten we nog steeds met oorlogen waar maar geen einde aan komt en mede hierdoor miljoenen vluchtelingen, die we onmogelijk allemaal hier willen of kunnen huisvesten.

Wat we mijns inziens wel kunnen, is blijven bemiddelen om de oorlogen te beëindigen en nieuwe te voorkomen. Daar zijn we goed in. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Nederland volgend jaar een zetel in de veiligheidsraad van de VN krijgt. Hopelijk dat demissionair minister Koenders deze zetel gaat bezetten, omdat hij genoeg ervaring heeft om de werkelijke redenen van conflicten te achterhalen. Daarom zou het fijn zijn als de PvdA meedoet aan het nieuwe kabinet.

Misschien dat demissionair minister Asscher nog eens de hand over zijn hart strijkt.

Mariëtte van Beijnen