Nieuws/Wat U Zegt
2081415034
Wat U Zegt

’Asielkritiek specialisten is een gotspe’

J.H. Lucas heeft vol ongeloof kennis genomen van het relaas over een groep specialisten (bestaande uit wetenschappers, advocaten en juristen) die stellen dat de IND in haar asielbeleid faalt.

Ze zou de menselijke maat uit het oog hebben verloren. Wetten zijn teveel ’dichtgetimmerd’ en geven bijvoorbeeld de Tweede Kamer geen enkele ruimte meer tot afwijken.

Maar zijn het niet diezelfde advocaten/juristen die op dit vlak elke gelegenheid aangrijpen om een uitspraak te betwisten, procedures aan te spannen en dus overal het randje op te zoeken?

Dan is het toch niet meer dan logisch dat de wetgever de regels nog duidelijker gaat vastleggen, zodat er geen reden meer kan zijn tot discussie?

Bijkomend voordeel is dat hierdoor procedures sneller kunnen worden uitgevoerd. En daar zijn toch alle partijen bij gebaat, bij snelle duidelijkheid dus!

Kortom, degenen die het probleem van de ellenlange asielprocedures veroorzaken, trekken nu aan de bel. Dezelfde groep die ellenlange procedures als onmenselijk bestempelt.

Het is feitelijk wel een gotspe als je dit durft te stellen, laat staan te presenteren.

J.H. Lucas, Nijverdal