Nieuws/Wat U Zegt
2111392
Wat U Zegt

’Cocktail voor een hete zomer’

Nu in Italië een populistische regering gevormd is, wordt met argusogen gekeken naar de toekomst. Daarnaast dreigt een handelsoorlog met Amerika, alles tesamen een cocktail voor een hete zomer, sombert A. de Waele.

Europa moet groter, er wordt gewerkt aan zes nieuwe Balkan lidstaten, dat corruptie daar hoogtij viert is voor de EU geen probleem. Na Roemenië en Bulgarije weer zes armoedzaaiers erbij.

In Spanje moet Rajoy vanwege corruptie binnen zijn partij het veld ruimen. Griekenland heeft nog steeds een te grote schuld, Italië een schuld van ’slechts’ €2.300 miljard. Het luchtkasteel wordt steeds verder opgerekt, de begroting moet miljarden meer opleveren. Frankrijk voldoet voor het eerst in 10 jaar aan de begrotingsnorm van minder dan 3%. Zodra de ECB de rente verhoogt, komen de problemen.

Nu in Italië een populistische regering gevormd is, wordt met argusogen gekeken naar de toekomst. Daarnaast dreigt een handelsoorlog met Amerika, alles tesamen een cocktail voor een hete zomer.

Als de economie in elkaar klapt, ben ik benieuwd wie het gelag zal betalen. Je hoeft alleen maar de balans van de ECB te bekijken met de schuldpapieren van de zuidelijke Europese landen. Onze pensioenen zullen dalen, de zorgpremies en belastingen stijgen.

Er wordt beweerd dat uit de EU stappen veel geld zal kosten, liever dat dan te blijven betalen voor de met de Franse slag levende rest van Europa.

A. de Waele, Koewacht