Wat U Zegt/Lezerbrieven
215330908
Lezerbrieven

Lezersbrief

’Centen moeten naar de boeren’

De prijzen voor zuivel en melk zijn gestegen, de pakken houdbare melk zelfs met bijna honderd procent. In de supermarkt steeg dit product van 52 cent per liter naar 92 cent, maar waar blijft het geld dat de consument nu meer betaalt?

Het geld gaat niet naar de boeren die steeds meer koeien moeten nemen om geld te verdienen. Als de boeren een eerlijkere prijs voor hun producten zouden krijgen hoeven zij niet telkens uit te breiden, maar zij ontvangen slecht een klein bedrag per liter.

Zou het een regering niet sieren naar deze ongelijkheid te kijken en ervoor te zorgen dat de boeren beter bedeeld worden? Zou een regering niet eerst eens moeten kijken naar de reden dat boeren steeds meer beesten moeten houden. Dat komt niet alleen door de prijs van hun producten maar ook doordat er steeds meer geproduceerd moet worden in dit land wat steeds meer uit begint te puilen met mensen.

Ik geef de boeren groot gelijk dat zij zich verzetten en dat zouden meer mensen moeten gaan doen, net zo lang tot dat de regering begrijpt dat zij zelf het de grootste factor zijn in het hele klimaat debacle.

R. van Putten