2185962
Wat U Zegt

’Kies je de een, krijg je ander erbij’

Ik vind dat er uiterst merkwaardige samenwerkingsverbanden zijn ontstaan tussen diverse politieke partijen, stelt B. Groenewegen.

Als je tegenwoordig stemt, krijg je een cadeautje. Heb je bijv. VVD gestemd, dan krijg je PvdA en GroenLinks erbij. Voor nop! Stemde je SGP of CU, krijg je D66 erbij. Maar andersom ook. Ik denk niet dat de kiezer daar blij mee is. In Rotterdam gaan nu VVD, CDA, PvdA, GL en SGP/CU gezamenlijk een college vormen. In de landelijke politiek hebben de PvdA en GroenLinks het kabinet-Rutte III steun toegezegd na de komende Statenverkiezingen. Oppositiepartijen die het zittende kabinet gaan steunen, dat heb ik nog nooit meegemaakt.

De zes voornoemde partijen zien zichzelf als de ’goeden’ en alle andere partijen zijn de ’slechten’. Een wat simplistisch wereldbeeld. Ik denk dat deze zes partijen beter kunnen fuseren tot USGVAGA’66, namelijk de Unie voor Staatkundig Gereformeerde Vrijheid, Appel en Groene Arbeid’66. De D van Democraten heb ik weggelaten, die hoort daar immers niet. In een later stadium zou men deze partij de PNP kunnen noemen, de Partij voor Nihilisme en Principeloosheid.

Straks moet men niet klagen bij zwaar verlies.

B. Groenewegen, Rotterdam