2223459
Wat U Zegt

Lezersbrieven

’Aanslag op persvrijheid, ook híer dus...’

De journalistiek in Nederland ligt zwaar onder vuur. Na recente bedreigingen tegen Telegraaf-verslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely kwam het gisternacht tot een gerichte aanslag op het hoofdkantoor in Amsterdam. Lezers zijn massaal ontdaan en spreken hun steun uit aan het ’vrije woord’.

Blad

En dan is het zover. Aanslag op De Telegraaf. Dat krijg je als je geen blad voor de mond neemt.

Mieke de Vries,

Amsterdam

Streek

Wat een misselijke streek! Ik wens De Telegraaf met al zijn medewerkers heel veel sterkte!

Arie W. Keus, Barneveld

Onpartijdig

Er is een aanslag gepleegd op De Telegraaf, een krant die onpartijdig het actuele nieuws brengt naar zijn lezers. Blijkbaar zijn daar mensen niet van gediend. Politici zijn weer geschokt zoals gewoonlijk maar vergeten misschien dat zij indirect maatregelen hebben genomen waardoor dit mogelijk is geworden. De overheid heeft als taak ons als burgers zo goed mogelijk te beschermen en daar laat men momenteel behoorlijk wat steken in vallen!

Cathy Stam-Gestman,

Purmerend

Afblijven

Wij willen geen mooie woorden meer maar... daden, heren/dames politici. Veel zwaardere straffen, niet pamperen, geen slappe hap meer! Ze moeten afblijven van het vrije woord.

Leo Vrieze

Ontzag

Vreselijk dat er een aanslag is geweest bij het Telegraaf-gebouw. Het lijkt erop dat iets of iemand het niet met onze persvrijheid eens is en dat op deze manier duidelijk wil maken Ik hoop dat de daders snel worden gepakt. Het gaat hier steeds meer uit de hand lopen en wij zullen alles op alles moeten zetten om met harde hand het kaf van het koren te scheiden. Het ontzag voor politie en justitie ebt langzaam weg.

A. van Amerongen,

Hilversum

Veiligheid

Zonder in een bepaalde richting te wijzen: de politiek beweert al jaren dat de misdaadcijfers een dalende trend vertonen. Dat is dus niet hoe de burger het ondervindt. Maar de politiek van links tot rechts komt deze ’dalende’ cijfers heel goed uit, want dan kan er weer bezuinigd worden op veiligheid.

Frans Petri

Nodig

Deze aanslag is waarschijnlijk niet persoonlijk gericht, maar is een aanslag tegen de vrijheid van pers en de democratie. Laat jullie echter niet weerhouden te blijven schrijven, wat nodig is om deze te ondersteunen en te bewaken!

K.A. Gaemers,

Roosendaal

Ook hier

Een aanslag op de persvrijheid ... ook hier dus!

Sonja Leliveld

Wakker

Werd er wakker van. Helikopters cirkelden in de buurt van ons huis. Dacht er is iets aan de hand!

Dieta Bos

Raketwerper

Ach, een raketwerper vorige week en nu dit. Wanneer worden ze in de Den Haag wakker?

Adrienne van Gorp

Medeleven

Dit is een directe aanslag op de natie, heel Nederland leeft mee!

Ronald Kroon

Verward

Aanslagen gebeuren hier in Nederland toch niet? Ze zijn toch allemaal alleen maar verward?

Raymond Nicolaes

Geschokt

Zoals velen ben ook ik geschokt na het vernemen van de aanslag op het hoofdkantoor van De Telegraaf. Langzaam neemt de terreurdreiging toe, maar alleen de politiek wenst nog geen strakke maatregelen te nemen om de boel niet verder te laten escaleren. Nagenoeg elke groepering kan doen en laten wat ze wil, alleen de belasting betalende burger dient zich aan de regels te houden.

Peter Borst,

Beverwijk

Erger

Vreselijk, het wordt steeds erger in ons land...

Peter Gazendam

Gevaar

En maar roepen dat er geen gevaar is in ons land. De ene aanslag na de andere. Nee, lekker bezig hier.

Rini Keizer