2233956
Wat U Zegt

Brievencompetitie

Brief 3 ’Hoe diep kan een land zinken?’

Het is duidelijk dat de voordracht van Femke Halsema voor het burgemeesterschap tijdens de onderhandelingen in de Amsterdamse gemeenteraad is beslist, denkt J. Ploeg-Neumann.

Zij heeft weinig persoonlijkheid, mist charisma, is emotioneel, hypocriet, intolerant, vaak onbeschoft en arrogant. Bovendien heeft Halsema nauwelijks bestuurlijke ervaring. Zij haalde destijds haar haar kinderen van een zwarte school.

Zo iemand moet burgemeester van Amsterdam worden? Wij hadden altijd de illusie dat het gaat om kwaliteiten en niet om het feit dat men een vrouw is. De andere kandidaat heeft bestuurlijke kennis en kent de stad. In dit geval zijn duidelijk mannelijke kandidaten afgeserveerd.

Hoe kan de Amsterdamse raadsleden voor haar kiezen, een persoon die in april nog zat te piekeren wel of niet een sollicitatiebrief de deur uit te laten gaan en bovendien intensieve begeleiding gaat krijgen. Wat zegt dit over haar vaardigheden, haar competenties?! Hoe diep kan een land zinken dankzij slapjanussen van politici!

J. Ploeg-Neumann

Stem op deze brief

Of op één van de andere brieven: