Nieuws/Wat U Zegt
2244001
Wat U Zegt

Anti-vaxxers hebben reden tot twijfel’

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Zo lang het RIVM niet duidelijk kan aantonen dat vaccinaties veilig zijn, hebben ouders reden om te twijfelen, aldus C. Duin.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Er zou een verbijsterend gebrek zijn aan kennis bij anti-vaxxers, mensen die er voor kiezen hun kinderen niet te laten vaccineren. Dat durf ik stellig te weerleggen.

Het zijn juist de ouders van niet-gevaccineerde kinderen die uitgebreid onderzoek hebben gedaan en de voor en tegens van een vaccinatie naast elkaar hebben gelegd. Het gaat over de gezondheid van je kind. Je gaat niet over één nacht ijs.

Daarentegen hebben ouders die voorstander zijn van vaccinaties hun keuze vaak gebaseerd op aannames, aangereikt door de overheid, en hebben zich er niet specifiek in verdiept.

Zo lang het RIVM niet duidelijk kan aantonen dat het veilig is, is het te begrijpen dat ouders andere keuzes maken.

Het artikel in de krant, dat medicijnen getest worden op mannen en niet op de specifieke doelgroep, is een mooi voorbeeld.

De Nederlandse wetgeving verbiedt het testen van medicijnen op kinderen (gelukkig maar). Maar onze kinderen worden wel gevaccineerd met een hoeveelheid toxische stoffen waar hun lichaam geen raad mee weet. En dat op een moment dat ze nog helemaal geen immuunsysteem hebben opgebouwd. We weten niet wat de gevolgen zijn. Hier mag je als ouders zijnde toch je vraagtekens bij hebben?

C. Duin, Winkel