Nieuws/Wat U Zegt
2244286
Wat U Zegt

Stop met het eten van vlees

foto ter illustratie

foto ter illustratie

Stop met het eten van vlees en verminder de consumptie van producten afkomstig van dieren. Roep zo het in stand houden van de vee-industrie een halt toe.

foto ter illustratie

foto ter illustratie

Week na week overspoelt de media ons met schandalen, of het nu voedselveiligheid of dierenleed betreft: grove misstanden in slachthuizen, de waarheid achter de Fipronil-kwestie en wederom een grote stalbrand.

Ik heb net een fietstocht achter de rug: gestart in De Peel en gestopt in Twente. Schitterende natuur was mijn deel, maar die werd overschaduwd door veel stank afkomstig uit de verborgen vee-industrie. Dieren zag ik nauwelijks, die worden gehouden in de hoogtechnologische stallen.

Zelf ben ik afkomstig uit een boerenfamilie en heb twaalf jaar agrarisch onderwijs doorlopen. Van dichtbij heb ik de vee-industrie ervaren en constateer dat het respect voor (consumptie)dieren alleen maar toeneemt. Echter bij de politiek en de consument valt nog een wereld te winnen. Kijk in de spiegel of je nog steeds met een gerust hart vlees kunt eten. Vlees laten staan is een eerste stap om onze eigen verantwoordelijk te nemen. Beter voor de gezondheid en effectief tegen dierenleed.

Corrie van Schaik,

Enkhuizen