2256740
Wat U Zegt

Lezersbrief

’Geef Groningers houvast na bevingen’

De beloftes van minister Wiebes aan de Groningers zijn gebouwd op drijfzand, vindt Jan Muijs. En dat is in de door aardbevingen getroffen provincie geen prettig vooruitzicht.

Minister Wiebes (Economische Zaken) schept in Groningen steeds meer onduidelijkheid. Bij zijn eerdere bezoek aan deze door aardbevingen geteisterde provincie trok hij nog een grote broek aan door de gedupeerde bewoners voor te houden dat ze er gerust op konden zijn dat alle schademeldingen adequaat zouden worden opgelost.

We zijn inmiddels een paar maanden verder en nog steeds is niet bekend met welke oplossingen hij gaat komen en voor wie die gaan gelden. Eerdere beweringen zijn óf achterhaald óf niet waar óf niet mogelijk óf worden tegengesproken.

Deze wisselvalligheid bij Wiebes was wel te verwachten. In een eerder kabinet was hij staatssecretaris van Financiën en was het een grote puinhoop bij de Belastingdienst.

Die situatie duurt daar voort tot op de dag van vandaag. Hij kon daar geen verbetering in aanbrengen. De verwachting is dan ook, dat ongeveer alle beloftes van Wiebes op drijfzand zullen zijn gebouwd. Geen fijn vooruitzicht voor de Groningers.

Jan Muijs, Tilburg